Ammattiluokitus 2010
5131
Tarjoilijat
Tarjoilevat ruokaa ja juomia pöytiin ravitsemusliikkeissä, klubeissa, laitoksissa, henkilöstöravintoloissa, laivoilla ja matkustajajunissa.
Tehtäviä:
- pöytien somistaminen puhtailla pöytäliinoilla sekä astioiden ja ruokailuvälineiden kattaminen
- asiakkaiden vastaanottaminen sekä ruoka- ja juomalistojen ojentaminen
- ateria- ja juomavaihtoehtojen esitteleminen
- ateria- ja juomatilausten vastaanottaminen ja välittäminen keittiö- tai baarihenkilökunnalle
- aterioiden ja juomien tarjoaminen pöytiin
- pöytien tyhjentäminen ja astioiden ja ruokailuvälineiden korjaaminen pöydistä
- laskujen esittäminen asiakkaille, maksujen vastaanottaminen ja maksupäätteiden ja kassakoneiden käyttäminen
Esimerkkejä:
- tarjoilija
[1]
Tähän ei kuulu
- baarimestari (5132)
- hovimestari (51202)
- kahvilanjohtaja (liikkeenjohto) (1412)
- ravintolanjohtaja (liikkeenjohto) (1412)
- kahvilamyyjä (5246)
- emäntä (suurkeittiö) (51202) [1]
Hakusana
- aamiaistarjoilija
- kassatarjoilija (ravintola)
- laivatarjoilija
- pongaaja (ravintola)
- ravintola-apulainen (sali)
- ravintolaharjoittelija (sali)
- ravintolatarjoilija
- tarjoilija (ravintola)
- tarjoilija-baarimestari
- tarjoilija-kokki
- tarjoilija-myyjä
- waiter
- waitress
- tarjoilija (koti)
...