Suomen virallinen tilasto

Maa- ja metsätalousyritysten taloustilasto

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Maatilojen keskimääräisessä tuloksessa huomattavia eroja maakunnittain
30.3.2021
Koko maan tasolla maatilojen keskimääräinen tulos maataloudesta oli 16 500 euroa. Keskimääräisessä tuloksessa oli suurta vaihtelua maakunnittain. Suurin tilakohtainen tulos oli Keski-Pohjanmaan noin 26 000 euroa. Muut maakunnat tuloskärjessä ovat Ahvenanmaa sekä Pohjois-Pohjanmaa noin 21 000 euron tilakohtaisella tuloksella ja Pohjois-Savo noin 19 000 eurolla. Pienimmäksi tulos jäi Etelä-Savossa, jossa keskimääräinen tilakohtainen tulos maataloudesta oli vain noin 11 000 euroa. Myös Keski-Suomi sekä Pirkanmaa jäivät tulostaulukon häntäpäähän.

Kuvaus: Maa- ja metsätalousyritysten taloustilasto ilmestyi ensimmäisen kerran viitevuodelta 2005. Se korvaa viitevuodesta 1973 vuoteen 2004 toimitetut Maatilatalouden yritys ja tulotilaston, sekä Maatilatalouden tulo- ja verotilaston. Uusi tilasto julkaistaan ainoastaan Tilastokeskuksen internet sivuilla. Uuden tilaston tietosisältö kuvaa maassamme toimivien maatilayritysten taloudellista toimintaa ja rakennetta. Tilaston pääasiallisena tietolähteenä käytetään maatilayritysten verotietoja, maaseutuelinkeinorekisterin tietoja sekä suoraa tiloille suunnattua tilastokyselyä. Tilastossa maataloutta ja metsätaloutta tarkastellaan erikseen. Tietoja on luokiteltu mm. alueittain, tuotantosuunnittain ja tilakokoluokittain.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: maatalous, maataloustuki, maatilat, maatilatalous, menot, metsäala, metsätalous, tulot, varallisuus, velat, verotus, yksityismetsänomistajat, yksityismetsätalous, yritykset.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Maa- ja metsätalousyritysten taloustilaston tietosisältö supistuu
2.4.2015
Maa- ja metsätalousyritysten taloustilaston tietosisältö supistui vuoden 2013 tietojen julkistuksen yhteydessä.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Maa- ja metsätalousyritysten taloustilasto [verkkojulkaisu].
ISSN=1797-304X. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 27.11.2021].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/mmtal/index.html