Suomen virallinen tilasto

Ympäristönsuojelumenot

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Teollisuuden ympäristönsuojeluinvestoinnit kasvoivat vuonna 2017
31.10.2019
Suomen julkisen sektorin yhteenlasketut ympäristönsuojelumenot olivat 743 miljoonaa euroa vuonna 2017. Yrityksien käyttämät ympäristönsuojelupalvelut ja -investoinnit olivat 2 643 miljoonaa euroa. Kotitalouksien ympäristönsuojelumenot olivat 893 miljoonaa euroa. Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen Ympäristönsuojelumenot-tilastosta. Tilasto kuuluu EU:n ympäristötilinpitoasetukseen ja kattaa julkisen sektorin, kotitaloudet, kaivostoiminnan, teollisuuden ja energia-, vesi- ja jätehuollon.

Seuraava julkistus:
Tästä tilastosta ei enää vuonna 2019 ilmesty suomenkielisiä tilastojulkistuksia.

Kuvaus: Ympäristönsuojelumenot -tilasto kuvaa ympäristönsuojelusta teollisuudelle, palvelutoimialoille ja kotitalouksille sekä valtiolle ja kunnille aiheutuvia menoja. Tilastossa esitetään ympäristönsuojeluinvestointien sekä ympäristönsuojelusta aiheutuneiden toimintamenojen suuruudet toimialoittain ja käyttökohteittain (ympäristölohkoittain).
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: ilmansuojelu, investoinnit, julkinen sektori, julkinen talous, julkiset menot, jätehuolto, menot, ympäristönsuojelu, ympäristönsuojeluinvestoinnit, ympäristönsuojelumenot.
Tilastot asiasanoittain >>>

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Ympäristönsuojelumenot [verkkojulkaisu].
ISSN=2489-6055. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 13.12.2019].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/ympsm/index.html