Uutisia 2.2.2022

Suosittu kansantalouden tilinpidon verkkokurssi tulee taas

Osaatko tulkita lukuja, joilla taloudellista kehitystä seurataan ja mitataan? Tiedätkö, mitä kansantaloutta kuvaavilla keskeisillä käsitteillä kuten bruttokansantuotteella ja budjettialijäämällä tarkoitetaan?

Näihin kysymyksiin saat vastaukset kaikille avoimesta ja maksuttomasta Kansantalouden tilinpidon -verkkokurssista (MOOC), joka on juuri avautunut Helsingin avoimen yliopiston oppimisympäristössä. Kurssilla Tilastokeskuksen asiantuntijat johdattelevat sinut kansantalouden tilinpidon eri osa-alueisiin.

Kansantalouden tilinpito on taloudellista toimintaa kuvaava kansainvälinen tilastojärjestelmä. Järjestelmän avulla kuvataan kansantalouden rakennetta eli esimerkiksi kulutusta, tuloja, velkoja, yritystoimintaa, säästämistä, tuontia, vientiä ja julkisia menoja.  

Kurssilla opit, mitä kansantalouden tilinpito kuvaa ja mitä sen käsitteillä tarkoitetaan. Kun ymmärrät, miten talouden rattaat pyörivät ja mitkä asiat siihen vaikuttavat, osaat muodostaa kokonaiskuvan kansantaloudesta.

Kurssi järjestetään nyt toista kertaa yhteistyössä Helsingin yliopiston ja Helsingin avoimen yliopiston kanssa. Vuoden 2020 keväällä ensi kertaa kaikille avoimena julkaistu kurssi sai huomattavan suuren suosion.

Tutustu Kansantalouden tilinpito MOOC -verkkokurssiin

 

Katso kansantalouden tilinpidon verkkokurssia esittelevä video YouTubesta