Tämä sivu on arkistoitu.

5.4.2022 jälkeen julkaistut tiedot löydät uudistetulta sivustolta.

Siirry uudelle tilastosivulle

Julkaistu: 12.1.2006

Maatalouden tuottajahinnat laskivat vuodessa 4,2 prosenttia

Maatalouden tuottajahintaindeksi laski Tilastokeskuksen mukaan 4,2 prosenttia vuoden 2004 marraskuusta vuoden 2005 marraskuuhun. Ilman turkistuotantoa tuottajahinnat laskivat 3,4 prosenttia.

Kasvituotoksen hintaindeksi laski vuodessa yli yhdeksän prosenttia ja eläintuotoksen lähes kaksi prosenttia. Kokonaisindeksin laskuun vaikuttivat erityisesti perunan, vihannesten ja puutarhatuotteiden sekä turkisnahkojen halpeneminen. Ruokaperunan hinta oli marraskuussa yli kolmekymmentä prosenttia ja kananmunien lähes kaksikymmentä prosenttia alempana kuin vuotta aiemmin. Turkisnahkojen hinnat laskivat 12,5 prosenttia. Indeksin laskua hillitsi naudanlihan kallistuminen 7,9 prosentilla.

Maatalouden tuottajahintaindeksi 2000=100 ja sen kuukausi- ja vuosimuutokset

Indeksi Marraskuu 2005* Muutos -%
10/2005 - 11/2005
Muutos -%
11/2004 - 11/2005
Kokonaisindeksi 98,8 1,1 -4,2
Kokonaisindeksi, pois lukien turkistuotanto 100,5 1,2 -3,4
Kasvituotos 96,5 3,2 -9,4
Eläintuotos 100,0 0,1 -1,6
* 2005 ennakollinen kunnes lihan ja maidon lopulliset lisä- ja jälkitilihinnat tiedossa. Vuoden 2004 tiedot lopullisia.

Lähde: Maatalouden tuottajahintaindeksi 2000=100. Tilastokeskus

Lisätietoja: Pentti Wanhatalo (09) 1734 3466, kui.tilastokeskus@tilastokeskus.fi

Vastaava tilastojohtaja: Kari Molnar

Taulukot

Tietokantataulukot

Poimi tarvitsemiasi tietoja taulukoiksi, tarkastele tietoja kuvioina, tai lataa dataa käyttöösi.

Liitetaulukot

Kuviot

Päivitetty 12.1.2006

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Maatalouden tuottajahintaindeksi [verkkojulkaisu].
ISSN=1797-6529. 11 2005. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 28.3.2024].
Saantitapa: https://www.stat.fi/til/mthi/2005/11/mthi_2005_11_2006-01-12_tie_001.html