Suomen virallinen tilasto

Kaupan liikevaihtokuvaaja

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Kaupan liikevaihto laski toukokuussa 0,7 prosenttia
15.7.2019
Tilastokeskuksen mukaan koko kaupan työpäiväkorjattu liikevaihto laski toukokuussa 0,7 prosenttia vuoden 2018 toukokuuhun verrattuna. Selvästi heikointa kehitys oli autokaupassa, kun puolestaan tukku- ja vähittäiskaupassa liikevaihdon vuosimuutokset jäivät nollan tuntumaan. Työpäiväkorjattu myynnin määrä, josta hintojen muutoksen vaikutus on poistettu, väheni toukokuussa yhteensä 1,6 prosenttia.

Seuraava julkistus:
25.7.2019

Kuvaus: Kaupan liikevaihtoindeksi kuvaa kaupan yritysten liikevaihdon kehitystä. Liikevaihtoa kuvataan toimialojensa suurimpien yritysten osalta myyntitiedustelussa kysyttävällä liikevaihdolla ja muiden yritysten osalta Verohallinnon oma-aloitteisten verojen aineistosta saatavilla myyntitiedoilla. Liikevaihto ei sisällä arvonlisäveroa. Lisäksi kaupasta tuotetaan myynnin määräindeksi, josta hintojen vaikutus on poistettu.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: ajoneuvot, autokauppa, autot, indeksit, kauppa, liikevaihto, moottoriajoneuvot, suhdannevaihtelut, toimialat, tukku- ja vähittäiskauppa, tukkukauppa, vähittäiskauppa, yritykset.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Liikevaihtokuvaajien julkistusviive lyhenee aikasarjamallinnuksen käyttöönoton ansiosta
14.2.2019
Teollisuuden, rakentamisen ja palveluiden liikevaihtokuvaajien julkistusviive lyhenee tammikuun 2019 tiedoista alkaen kuukaudella.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Kaupan liikevaihtokuvaaja [verkkojulkaisu].
ISSN=1799-0912. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 18.7.2019].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/klv/index.html