Faktaa tilastoista: Työelämää yksityisellä ja julkisella sektorilla

Aika: Keskiviikko 11.12.2019 klo 13.00-16.00
Paikka: Webinaari

Ilmoittautuminen: Ilmoittautumislomakkeelle

Webinaarin kuvaus

Webinaarissa tarkastellaan rinnakkain yksityistä ja julkista sektoria kiinnostavien työelämäkysymysten näkökulmasta. Johdanto-osuudessa etsitään vastausta siihen, missä kulkevat sektoreiden rajat? Mikä on yksityistä ja mikä julkista sektoria?

Webinaarissa tutustutaan yksityisen ja julkisen sektorin palkkaukseen sekä niissä ilmeneviin eroihin. Keskeisenä teemana on tarkastella, miten palkkaus eroaa sektorin mukaan – maksetaanko yksityisellä vai julkisella parempia palkkoja? Esityksessä sivutaan myös sukupuolten palkkaeroja sektorikohtaisesti.

Myös työajat ovat usein mukana työelämäkeskustelussa. Työajat muuttuvat hitaasti, mutta millaisia trendejä työajoissa on löydettävissä viime aikoina? Mihin työaikojen tilastoissa kannattaa keskittyä?

Webinaarissa kuullaan lisäksi työn ja perheen yhteensovittamiseen liittyvistä tuoreista tilastotiedoista. Ajankohtainen teema tuo hyvin mielenkiintoisen näkökulman yksityisen ja julkisen sektorin vertailuun.

Katso kurssin esittelyvideo YouTube-palvelussa

Kenelle

Kurssi on tarkoitettu kaikille työnteon eri muodoista ja työmarkkinoista kiinnostuneille, mm. henkilöstöpäälliköille ja -johtajille, henkilöstöhallinnon asiantuntijoille, edunvalvontatehtävissä työskenteleville, ammatillisten järjestöjen toimitsijoille, suunnittelijoille, toimittajille, ekonomisteille sekä työelämää, työmarkkinoita ja yhteiskuntaa tutkiville. Webinaari soveltuu myös kaikille ilmiöalueesta kiinnostuneille, jotka haluavat syventää tietämystään aiheesta.

Ohjelma

  • Tatu Leskinen: Julkisen ja yksityisen sektorin luokittelu Tilastokeskuksessa
  • Sampo Pehkonen: Kumpi maksaa parempaa palkkaa – yksityinen vai julkinen sektori?
  • Marianne Keyriläinen: Työn ja perheen yhteensovittaminen – onko yksityisen ja julkisen sektorin välillä eroja?
  • Pertti Taskinen: Työviikon pituus – yllättääkö julkisen ja yksityisen sektorin ero?

Yksityiskohtaiseen ohjelmaan voit tutustua täällä

Hinta ja peruutusehdot

  • Hinta 180 (+ alv 24 %)
  • Viimeinen ilmoittautumispäivä 9.12.2019

Kouluttajat

Webinaarin kouluttajat ovat Tilastokeskuksen asiantuntijoita.