Otantatutkimuksen perusteet päivässä –kurssi

Aika:     Keskiviikko 24.10.2018 klo 8.45-16.00
Paikka: Tilastokeskus, Työpajankatu 13, Helsinki

Oletko suunnittelemassa otostutkimusta? Tiedätkö, miten varmistat, että korkeat laatukriteerit täyttyvät? Entä tunnetko eri tiedonkeruumenetelmien tiedonkeruuprosessit?     

Kurssilla käsitellään otantatutkimuksen toteutuksen eri vaiheet näytteen poiminnasta ja tiedon keräämisestä laadunvarmistukseen. Kurssi tarjoaa käytännön esimerkkien avulla perustietoa otantatutkimuksen toteuttamisesta. 

Kenelle?

Kurssi on tarkoitettu otantaan perustuvien selvitysten, tutkimusten ja mielipidetiedustelujen suunnittelijoille, tutkijoille ja muille yrityksissä, julkishallinnossa, eri etujärjestöissä ja mediassa toimiville tilastollisen analysoinnin parissa toimiville tilastoaineistoja hyödyntäville ja käsitteleville.

Kurssista hyötyvät kaikki, jotka laativat otantatutkimuksia ja analysoivat niiden tuloksia. Erityisen hyvin tämä kurssi soveltuu niille, jotka kaipaavat keskeisimpien asioiden ja periaatteiden mieleen palauttamista tai suunnittelevat ensimmäistä kertaa omassa työssään otantaan perustuvaa kyselytutkimusta.

Ilmoittautuminen

 • Ilmoittautumislomakkeelle
 • Viimeinen ilmoittautumispäivä: KURSSI SIIRTYY KEVÄÄLLE 2019

Kurssin ohjelma

 • Johdatus tiedonkeruuprosessiin
 • Otantamenetelmien esittely
 • Laadunvalmistus ja estimointi
 • Tiedonkeruumenetelmien kuvaus
 • Tiedonkeruun käytännön toteutus
 • Vastaajien motivointi, suostuttelu ja palkitseminen
 • Case-esimerkkejä web-kyselystä ja haastattelutiedonkeruusta

Tutustu kurssin yksityiskohtaiseen ohjelmaan täällä

Hinta ja peruutusehdot

 • Hinta 350 € (+ alv 24 %) sisältää kurssimateriaalin, lounaan ja kahvit
 • Peruutusehdot

 

Kouluttajat

Kurssin vetäjä on yliaktuaari Atte Lintilä Tilastokeskuksesta.

 

Miika Honkala työskentelee Tilastokeskuksessa Tilastolliset menetelmät -vastuualueella tilastomenetelmien asiantuntijana. Hän tekee otospoimintoja ja painojen laskentaa kyselytutkimuksia varten.

Tara Junes työskentelee Tilastokeskuksessa kotitalouksien tuloja ja elinoloja kuvaavan haastattelututkimuksen parissa. Hänen vastuullaan on tutkimuksen tilastotieteellinen menetelmätyö.

Marika Jokinen työskentelee Tilastokeskuksessa koulutuspäällikkönä ja vastaa tilastokoulutuksesta. Hänellä on yli 10 vuoden kokemus kyselytutkimusten suunnittelemisesta ja toteuttamisesta.

Anna-Kaarina Potila toimii Tilastokeskuksessa tiiminvetäjänä. Hänellä on pitkä kokemus tiedonhankinnan suunnittelu- kehittämis- ja toteutustehtävistä sekä kansallisessa että kansainvälisessä ympäristössä.

Juhani Saarella on vuosien käytännön kokemus surveytiedonkeruista ja aineistojen tieteellisestä tutkimuskäytöstä. Hän hallitsee myös erilaiset otantamenetelmät. Helsingin yliopiston jatko-opiskelija.

Päivitetty 15.10.2018