Suomen virallinen tilasto

Rakennus- ja asuntotuotanto

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni
26.5.2020
Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä 6,9 miljoonaa kuutiometriä, joka oli 23,9 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Asuinrakentamiseen myönnetty kuutiomäärä väheni 21,1 prosenttia ja muun kuin asuinrakentamisen kuutiomäärä 25,0 prosenttia. Eniten väheni julkiseen palvelurakentamiseen myönnetty kuutiomäärä, 49,9 prosenttia. Ainoastaan liike- ja toimistorakentamisen kuutiomäärä oli suurempi kuin vuotta aiemmin.

Seuraava julkistus:
23.6.2020

Kuvaus: Rakennus- ja asuntotuotantotilasto kuvaa rakennusluvanvaraisen rakennustoiminnan määrää ja tuotannon volyymia. Tilasto kuvaa kotimaista rakennustuotantoa lopputuotteen näkökulmasta. Määrää tilastossa mitataan rakennushankkeen tilavuudella ja asuntojen lukumäärällä. Uudisrakentamisen volyymi-indeksi kuvaa kotimaan talonrakentamisen uudisrakentamisen kiinteähintaisen arvon muutosta vertailuajankohtaan, indeksin perusvuoteen nähden. Tilastoon eivät sisälly lupaa edellyttävät muutostyöt ja korjaukset.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: asunnot, asuntotuotanto, rakennukset, rakennusluvat, rakennustuotanto, rakentaminen, talonrakennus, uudisrakentamisen volyymi-indeksi.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Rakennus- ja asuntotuotantotilasto on uudistettu
24.3.2020

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Rakennus- ja asuntotuotanto [verkkojulkaisu].
ISSN=1796-3257. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 31.5.2020].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/ras/