Suomen virallinen tilasto

Suomalaisten matkailu

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Suomalaisten matkailu keskittyi kotimaahan kesällä 2020
5.11.2020
Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan matkailuvuoden 2020 kesämatkailu keskittyi kotimaanmatkailuun, kun samaan aikaan lentokenttien ja satamien matkustajamäärät jäivät koronavirustilanteen vuoksi murto-osaan vuoden takaisesta. Lentäen tehtyjä ulkomaanmatkoja oli touko-elokuussa 95 prosenttia vähemmän ja laivalla tehtyjä 70 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Touko-elokuun 2020 aikana suomalaiset tekivät 9,7 miljoonaa yöpymisen sisältänyttä kotimaan vapaa-ajanmatkaa ja ulkomaille suuntautui 0,6 miljoonaa vapaa-ajanmatkaa, näistä yöpymisen kohdemaassa sisältäneitä matkoja oli 0,4 miljoonaa.

Kuvaus: Suomalaisten matkailu -tutkimus sisältää tietoa suomalaisten tekemistä matkoista ja matkan tehneistä henkilöistä. Tutkimuksen kohteena ovat yöpymisen sisältäneet matkat kotimaassa ja ulkomaille sekä päivämatkat ulkomaille. Tutkimus tilastoi toteutunutta matkailun kysyntää.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: kotimaanmatkailu, liikenne, lomamatkat, matkailu, matkustajaliikenne, risteilyt, työmatkat, ulkomaanmatkailu, vapaa-aika, vapaa-ajan matkat.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Suomalaisten matkailu -tilaston julkaiseminen keskeytyy toistaiseksi
23.7.2019
Tilastokeskus keskeyttää suomalaisten matkailun kolmannesvuosittaisten tietojen julkaisemisen toistaiseksi.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Suomalaisten matkailu [verkkojulkaisu].
ISSN=1798-8837. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 25.1.2021].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/smat/index.html