ICT-asiantuntijan työ Tilastokeskuksessa

Tiesitko, että Tilastokeskus on oikeastaan keskisuuri IT-talo? Kehittäminen ja digitalisaatio -palvelualueella työskentelee noin 60 ICT-ammattilaista. Tilastojamme ei syntyisi ilman tietojärjestelmiä. Digi-osastomme tekevät jatkuvaa yhteistyötä Tilastokeskuksen tiedontuotannon kanssa. Yhteistyö ulottuu myös laajaan valtionhallinnon IT-ympäristöön sekä yhteistyöhön talon ulkopuolisten kehittäjien kanssa sekä kansainvälisiin yhteyksiin.

Tietomme ovat hyvin kysyttyjä ja verkkosivuillamme on vuodessa 12 miljoonaa sivulatausta. Tuottamiemme tietojen avulla seuraamme keskeisiä yhteiskunnan ilmiöitä ja tuotamme puolueetonta tietoa päätöksenteon tueksi ja jokaisen kansalaisen käyttöön.

ICT-asiantuntijat ovat korvaamaton osa Tilastokeskusta

IT-ratkaisut ovat Tilastokeskuksen tiedontuotannossa keskeisessä roolissa. Tietotekniset ratkaisut mahdollistavat tilastojen keräämisen, tuotannon ja julkaisun. Meillä IT-asiantuntijat suunnittelevat ja toteuttavat tietoteknisiä ratkaisuja tietojen tuottamisen eri vaiheisiin. ICT-asiantuntijat tulevat meille töihin moninaisilla taustoilla ja toimivat erilaisissa rooleissa, kuten IT-arkkitehteinä, sovelluskehittäjinä, tietokanta-asiantuntijoina, IT-kehittämispäällikköinä ja esihenkilötehtävissä. Infra- ja pilviasiantuntijat keskittyvät toimiviin ja tietoturvallisiin ratkaisuihin.

Ainutlaatuiset haasteet

Tilastokeskuksessa, joka on myös osa valtionhallinnon tietojärjestelmiä, on oma ainutlaatuinen tuotantoympäristönsä. Omat isot sisäiset järjestelmät ja vahva tietosuojavaatimus asettavat mielenkiintoisia haasteita.

Tilastokeskuksessa tehdään pitkäjänteistä kehittämistä. Täällä pyöritetään valtavan laajoja data-aineistoja, joiden varastointi ja käsittelyratkaisut vaativat laadukkaita ratkaisuja. Tällä hetkellä käynnissä oleva pilvisiirtymä ja tekoälyratkaisujen hyödyntäminen tilastotuotannossa tarjoavat myös uusia haasteita.

ICT-kehittäminen tapahtuu paljolti omassa talossa, mutta teemme jatkuvasti yhteistyötä ulkopuolisten kehittäjien kanssa. Hyödynnämme valmisratkaisuja, mutta teemme myös vahvaa omaa sovelluskehitystä. Sovelluskehitystä tehdään projekteissa ja jatkuvana palvelukehityksenä yhteistyössä muiden kehittäjien, tiimejä täydentävien konsulttien kanssa sekä muiden ammattilaisten kanssa.

Tilastokeskuksella pääsee tekemään monenlaisia asioita sovelluskehityksen parissa. Omaan tekemiseen pystyy vaikuttamaan ja meidän asiantuntijoiden näkemyksiä kuunnellaan hyvin. Ohjelmistokehityksen laatu on tärkeää ja kehittäjätiimit voivat itse vaikuttaa teknologiavalintoihin ja tekemisen tapoihin.
Laura, sovellusasiantuntija

Työ muokkautuu tekijän mukaan

Meillä on IT-tekijälle laajat mahdollisuudet vaikuttaa omiin tehtäviin mielenkiinnon mukaan ja mahdollisuudet kehittyä haluamaansa suuntaan. Halutessaan meillä voi tehdä laajasti erilaisia työtehtäviä ja työtä pystyy myös räätälöimään monipuolisessa ympäristössä. Iso talo mahdollistaa sen, että työtehtäviä voi halutessaan myös vaihtaa. Meillä ICT-ammattilainen voi tehdä pitkäjänteisiä työuria. Arvostamme niin uransa alkuvaiheessa olevien kuin kokeneempien tekijöiden osaamista.

Täällä on päässyt työskentelemään ihan modernien tekkien parissa, saanut tilaa ja aikaa oppia uutta. Ennen kaikkea alusta lähtien on saanut tukea, vastuuta ja luottamusta. Asioista voi puhua suoraan ja kehittäjiä oikeasti kuunnellaan.
Juho, sovellusasiantuntija
Omassa työssäni parasta on vapaus. Omaa tehtävää voi kehittää haluamaansa suuntaan, ja perehtyminen eri asioihin on mahdollista. Minun mielestäni Tilastokeskuksessa parasta on kannustaminen ja hyvä joukkohenki.
Joonas, sovellusasiantuntija

Panostamme lähijohtamiseen. Pidämme huolta urastasi ja siitä että saat arjestasi sujuvaa. Teemme eri elämäntilanteissa joustavaa esimiestyötä.

Minä olen kokenut hyväksi sen, että Tilastokeskuksessa työnantaja tulee vahvasti vastaan eri elämäntilanteissa. Asioita ei jätetä yhden ihmisen yksin ratkottaviksi.
Joonas, sovellusasiantuntija

Työn vastapainoksi tarjoamme sinulle työkokemuksesi perusteella laajan lomaoikeuden, pitkät työaikaliukumat sekä laajan etätyömahdollisuuden. Ja halutessasi myös työyhteisön seuraa ja yhteisiä harrastuksia. Meillä selvästi viihdytään.

Tule tekemään tiedosta tulevaisuus!