Ajankohtaista

 

31.1.2020 Tehostamme käyttölupahakemusten käsittelyä

Tutkijapalveluiden räätälöityjen aineistopyyntöjen käyttölupahakemusten käsittely on valitettavasti pahasti ruuhkautunut. Pyrimme parhaillaan tehostamaan toimintaamme ja hankkimaan lisäresursseja jonojen purkamiseen. Tulemme esimerkiksi selkeyttämään hakuprosessia sekä palveluihimme liittyviä ohjeistuksia ja lomakkeita.

Hakemusten käsittelyn tehostamiseksi olemme ottaneet käyttöön myös erillisen työjonon pelkästään valmisaineistoja sisältäville hakemuksille. Tällä hetkellä räätälöidyissä aineistoissa on noin 10 kuukautta kestävä viive hakemuksen saapumisesta käsittelyyn pääsemiseen. Valmisaineistojen jono on huomattavasti lyhyempi, noin 2–3 kuukautta.

Lisätietoja: Ruuhkatiedote (pdf)

20.12.2019 FIONA-etäkäyttöjärjestelmän hankesiirrot ja uusi hinnasto

Etäkäyttöhankkeiden siirrot uuteen FIONA-ympäristöön on aloitettu syksyn 2019 aikana. Siirrot toteutetaan porrastetusti. Tutkijapalvelut ottaa yhteyttä etäkäyttöhankkeiden vastuuhenkilöihin siirtoajankohdan sopimiseksi.

Uusi hinnasto löytyy Tutkimusaineistojen ja -palveluiden hinnoittelu -sivulta.

Lisätiedot: tutkijapalvelut@stat.fi

17.6.2019 Tiedote FIONA-käyttäjille FIONA-etäkäyttöjärjestelmän uuteen versioon liittyen

Olemme lähettäneet tiedotteen FIONA-etäkäyttöjärjestelmän uuteen versioon liittyen kaikille etäkäyttäjille. Voit lukea tiedotteen myös täältä (pdf).

Announcement to FIONA users regarding the new version (pdf).
Information till FIONA-användare angående den nya versionen (pdf).

17.6.2019 Julkaisulista päivitetty

Tutkijapalvelut ylläpitää listaa julkaisuista, joissa on käyetty Tilastokeskuksen yksikkötason aineistoja:

Mikäli julkaisusi ei ole mukana listassa, pyydämme ilmoittamaan julkaisusi tiedot osoitteeseen tutkijapalvelut@stat.fi

15.2.2019 Yhteenveto Tutkijapalveluiden asiakastyytyväisyyskyselystä

Tutkijapalveluiden asiakastyytyväisyyskysely lähetettiin syksyllä 2018 kaikille asiakkaillemme, joilla on voimassaoleva käyttölupa Tilastokeskuksen yksikkötason aineistoihin. Kyselyyn vastasi yhteensä 162 henkilöä. Katso yhteenveto asiakastyytyväisyyskyselyn tuloksista (pdf).

1.2.2019 Uudet etäkäyttölomakkeet

Tutkijapalvelut ottaa käyttöön uudet etäkäyttölomakepohjat 1.2.2019 alkaen. Uusitut lomakkeet ovat etäkäyttösitoumus, etäkäyttösitoumus ulkomailta ja organisaation tietoturvaselvitys. Etäkäyttöön tarvittavat lomakepohjat toimitetaan hakijan täytettäväksi hakemuksen käsittelyn yhteydessä. Tutkijapalvelut ei ota vastaan vanhanmallisia etäkäyttösitoumuksia 1.2.2019 jälkeen. Lisätietoja: tutkijapalvelut@stat.fi

15.11.2018 Tilastokeskus kehittää yhteistyössä CSC:n kanssa uutta FIONA 2.0- etäkäyttöjärjestelmää
Uudessa järjestelmässä huomioimme paremmin käyttäjien tarpeet seuraavilla muutoksilla:

  • Hankekohtaiset koneet, ei työmuistin- tai prosessorinkäytön jakamista muiden hankkeiden kesken
  • Mahdollisuus vaikuttaa hankkeen koneen resurssien määrään
  • Mahdollisuus valita Windows- ja Linux-koneen välillä
  • Uudet kirjautumismenetelmät: Haka, Virtu, Suomi.fi

Kaikki etäkäyttöhankkeet tullaan siirtämään uuteen järjestelmään vuoden 2019 aikana.  Järjestelmäuudistuksen yhteydessä myös etäkäytön hinnoittelu uudistuu. Tiedotamme siirrosta ja hinnoittelusta tarkemmin käyttäjille kevään 2019 aikana.
Lisätietoja: tutkijapalvelut@stat.fi

9.7.2018 Tutkijapalvelut lopettaa FLEED-valmisaineistokokonaisuuden päivitykset

Viimeisin FLEED-aineistovuosi tulee olemaan tilastovuosi 2016. Käytännössä tämä tarkoittaa, että FLEED-aineistokokonaisuus päivitetään viimeisen kerran vuoden 2018 lopulla ja julkaistaan vuoden 2019 alussa. Lisätietoa löydät tiedotteesta.

21.5.2018 Tutkijapalveluiden päivystyspuhelinnumero poistunut käytöstä

Jatkossa kaikki yhteydenotot tutkijapalveluihin tapahtuvat sähköpostilla osoitteeseen tutkijapalvelut@stat.fi. Voit myös halutessasi jättää sähköpostilla soittopyynnön, jossa kerrot yhteystietosi ja mitä soittopyyntösi koskee.

Taika-Tutkimusaineistokatalogi julkaistu

Taika-tutkimusaineistokatalogi esittelee tutkimuskäyttöön tarkoitettuja yksikkötason aineistoja. Aineistokatalogi sisältää aineistojen yleiskuvausten lisäksi muuttujat ja niiden kuvaukset.

Pysyvä yhteistyöverkosto rekisteriviranomaisista

Tilastokeskus on asettanut pysyvän yhteistyöryhmän, johon kuuluu 18 rekisteriviranomaistahoa. Tutkimuskäyttöön tietoja luovuttavien viranomaisten yhteistyöryhmä kokoontuu noin kaksi kertaa vuodessa. Ryhmän tehtäviä ovat esimerkiksi käsitellä tietojen luovuttamismenettelyjä ja muita periaatteellisia linjauksia, sekä toimia yhteistyötekijänä tutkimusaineistojen tuottamista ja käyttöä koskevissa asioissa.