Mikroaineistot

Tilastokeskuksesta on saatavana mikroaineistoja eli yksikkötason aineistoja tieteellisiin tutkimuksiin ja tilastollisiin selvityksiin.

Tutkijapalvelut tarjoaa valmisaineistoja sekä aineistojen räätälöintiä tutkimustarpeen mukaan. Aineistoja on saatavana monipuolisesti sekä yritys- että henkilötietokannoista. Aineistot, niiden räätälöinti ja etäkäyttö ovat maksullisia.

Aineiston kokoamisessa ja luovuttamisessa noudatetaan tilastolainsäädäntöä ja laissa määriteltyjä tietosuoja- ja salassapitokäytäntöjä. Aineistojen luovuttamiseen tarvitaan käyttölupa. Tutustu tutkijapalveluiden sääntöihin (pdf).

Ajankohtaista tutkijapalveluissa

Tutkijapalveluiden hinnanmuutosten keskustelutilaisuuden esityskalvot (23.11.2021)

Keskustelutilaisuus tutkijapalveluiden hinnoittelun uudistuksesta järjestettiin 22.11.2021. Kiitos kaikille keskusteluun osallistuneille! Voit tutustua tilaisuuden sisältöön tilaisuuden esityskalvojen avulla. 

Keskustelutilaisuus tutkijapalveluiden hinnanmuutoksista 22.11.2021 klo 15-16

Tervetuloa keskustelemaan tutkijapalveluiden hinnoittelun uudistuksesta. Tilastokeskuksen maksuperusteista annetun asetuksen mukaisesti Tilastokeskuksen suoritteet, kuten tutkijapalvelu, tulee hinnoitella kustannusvastaavasti. Tällä hetkellä tulot eivät kata palvelun kustannuksia. 

Järjestämme asiakkaille ja sidosryhmille suunnatun keskustelutilaisuuden ensi vuodelle suunnitelluista hinnottelumuutoksista ja pitkän tähtäimen näkymistä. Tilaisuus pidetään verkossa eikä siihen tarvitse ilmoittautua erikseen.

Lisätietoja ja tilaisuuden ohjelma.

Tilaisuuden esityskalvot. 

Hintamuutoksista tulossa tietoa marraskuussa (14.10.2021)

Ensi vuodelle voi olla tiedossa jopa kymmenien prosenttien suuruisia hinnankortuksia tutkijapalveluiden hinnoissa. Käymme neuvotteluja CSC:n, OKM:n ja VM:n kanssa ja selvitämme muun muuassa mahdollisuutta, että saisimme luvan kattaa osan kustannuksista budjetissa kohdennettavalla hintatuella, jotta hinnankorotukset olisivat mahdollisimman pienet. 

Tutkijapalveluiden uutiskirje lähetetty asiakkaille (13.10.2021)

Uutiskirje kokoaa ajankohtaiset kuulumiset tutkijapalveluista. Jatkossa uutiskirje julkaistaan noin kaksi kertaa vuodessa. Tutustu uutiskirjeeseen (pdf).

Viive hakemusten käsittelyyn pääsyssä

(Päivitetty 29.11.2021)

  • Käyttäjien lisäys tai käyttöluvan voimassaolon jatkaminen: noin 2 viikkoa
  • Valmisaineistot: noin 7 viikkoa
  • Räätälöitävät aineistot: noin 7 viikkoa
  • Kuolemansyyt / muut tunnisteelliset aineistot: noin 2 viikkoa

Aika hakemuksen käsittelystä aineiston saamiseen vaihtelee aineiston laajuuden mukaan.

Aineiston hakuprosessi 

 

Tutustu aineistoihin. Hae käyttölupaa. Käsittelemme hakemuksesi. Teemme sopimuksen. Koostamme aineiston. Toimitamme aineiston.

Ota yhteyttä

Kaikissa tutkimusaineistoja koskevissa kysymyksissä voit olla yhteydessä meihin sähköpostitse: tutkijapalvelut@stat.fi.

Jos haluat asioida puhelimitse, lähetä soittopyyntö meille sähköpostilla ja kerro viestissä, mitä asiasi koskee. Näin osaamme etsiä sopivan asiantuntijan asioimaan kanssasi.